Opslag lithium

Opslag lithium accu’s

Lithium accu’s zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Het geeft ons gemak van extra zuinige batterijen welke oplaadbaar zijn. Lithium accu’s zijn bijvoorbeeld terug te vinden in elektrische fietsen en auto’s, smartphones, laptops en professionele fotoapparatuur. Een lithium batterij gaat wel zeven keer langer mee dan de oud bekende alkaline batterij.

Er zijn twee soorten lithiumbatterijen op de markt. De niet oplaadbare, welke ook wel de lithium-metaal batterij heet. Deze vind je terug in horloges, maar ook in de vorm van een penlite batterij. Deze ‘gewone’ lithium batterij gebruikt zuivere lithium in metaalachtige vorm als basis.

Lees verder over opslag lithium accu’s

Opslag lithium batterijen

Een veilige opslag van lithium batterijen is waar de laatste jaren steeds meer vraag naar is. Ontploffingen en branden als gevolg van lithium batterijen, horen we helaas steeds vaker.

Batterijen zijn er in verschillende soorten en maten. De meest bekende vormen zijn de alkaline en lithium batterijen. De laatstgenoemde wint steeds meer terrein ten aanzien van de alkaline batterijen. Dit komt omdat de lithium batterij een langere levensduur heeft.

Het is dan ook van belang om de voordelen en nadelen van het gebruik van de lithium batterij te kennen. De gevaren moeten we zo goed mogelijk inperken, door nu al maatregelen te nemen. Dit start bij de opslag lithium batterijen. Hoe sla je deze veilig op? Wat zijn de oplossingen voor de opslag lithium batterijen?

Lees verder over opslag lithium batterijen


Aanbiedingen